SABAH GRUBU SARI SINIF ÖĞRENCİLERİ TURŞU KURUYOR

SABAH GRUBU SARI SINIF ÖĞRENCİLERİ TURŞU KURUYOR

Birçoğumuzun evinde yapılmasa bile sofralarda yer alan, severek tüketilen bir gıdadır turşu. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez salata alternatiflerindendir. Bu çok sevilen gıdayı bizde sınıfımızda denedik. Bu etkinliğimizde sarılar sınıfı olarak  turşu kuruyoruz. Öncelikle turşu malzemelerini hazırlıyoruz. Hazırladığımız malzemeleri kesme ve  kavanoza yerleştirme görevi  çocuklarımıza ait. İlk aşamamız olan "Turşu nelerden yapılır?" konusu da burada öğrenilmiş oluyor. Günlük yaşam becerisi  etkinliğini bu esnada gerçekleştiriyoruz. Kavanozun kapağını kapatmamız ile birlikte ikinci aşama başlıyor, "beklemek". Bu biraz sabır gerektiriyor. Bu sırada  çocuklarlmıza sebzelerin nasıl turşuya dönüştükleri anlatılıyor. Bu da işin bilimsel kısmı. Son aşama ise tatma aşaması. Sebze tadı ile turşu tadı kıyaslanacak ve aradaki fark hakkında konuşulacak. Bu kısım ise tatma duyusunun hassaslaştırılmasını hedefliyor. Görüldüğü gibi çok fonksiyonlu ve eğlenceli bir etkinlik. Sizlerde henüz turşu kurmadıysanız bu etkinliğe mutlaka çocuklarınızı da dahil edin. Hem eğlenin hem öğrenin. Afiyet olsun...

13.10.2022 121

13-10-202213-10-202213-10-202213-10-202213-10-202213-10-202213-10-202213-10-2022