Beslenme Listemiz


HALİDE EDİP ADIVAR ANAOKULU
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MART AYI BESLENME LİSTESİ
TARİH |
SABAHÇI |
ÖĞLENCİ |
03.03.2025 |
Patatesli Omlet-Süt |
Havuçlu Kek-Süt |
04.03.2025 |
Poğaça-Süt-Muz |
Tost-Süt-Portakal |
05.03.2025 |
Elmalı Kurabiye-Süt |
Elmalı Kurabiye-Süt |
06.03.2025 |
Peynirli Omlet-Zeytin-Süt |
Krep-Peynir-Bal-Süt |
07.03.2025 |
Serbest Gün |
Serbest Gün |
|
|
|
10.03.2025 |
Krep-Tahin-Pekmez-Peynir-Süt |
Patatesli Börek-Ayran |
11.03.2025 |
Simit-Peynir-Pekmez-Süt |
Portakallı Kek-Süt |
12.03.2025 |
Peynir-Zeytin-Bal veya Pekmez-Ekmek-Süt |
Havuç Topları-Süt |
13.03.2025 |
Peynirli Börek-Mandalina |
Simit-Peynir-Süt |
14.03.2025 |
Ayran Çorbası-Ekmek(Okul Tarafından Verilecektir) |
Ayran Çorbası-Ekmek (Okul Tarafından Verilecektir) |
|
|
|
17.03.2025 |
Patatesli Omlet-Süt |
Kakaolu Kek-Süt |
18.03.2025 |
Krep-Peynir-Zeytin-Süt |
Tost-Süt-Muz |
19.03.2025 |
Peynirli Gözleme-Ayran |
Havuçlu Kek-Limonata |
20.03.2025 |
Simit-Peynir-Ev Yapımı Limonata |
Peynirli Börek-Ev Yapımı Meyve Suyu |
21.03.2025 |
Kruvasan-Süt (Harçlık Günü) |
Kruvasan-Süt (Harçlık Günü) |
|
|
|
24.03.2025 |
Ev Yapımı Hamburger-Ayran |
Ev Yapımı Hamburger-Ayran |
25.03.2025 |
Sandviç-Süt |
Kakaolu Kek-Süt |
26.03.2025 |
Krep-Tahin-Pekmez-Süt |
Havuç Topları-Süt |
27.03.2025 |
Patatesli Omlet-Süt |
Portakallı Kek-Süt |
28.03.2025 |
Neşeli Börekler (Halide’nin Neşeli Mutfak Atölyesi) |
Neşeli Börekler (Halide’nin Neşeli Mutfak Atölyesi) |
KAYNAK: Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü Uzman Diyetisyen İrem Oya YILMAZ tarafından Okul Çağı Öncesi çocukların günlük beslenme gereksinimleri göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır.
NOT:
-
Ø Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü Uzman Diyetisyen İrem Oya YILMAZ tarafından Okul Çağı Öncesi çocukların günlük beslenme gereksinimleri göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır.
Ø Serbest Beslenme Günü: Çocuğunuzun sevdiği yiyeceklerle size özgü hazırladığınız beslenme günüdür.
Ø Harçlık Günü: Çocuklar harçlıklarından para getirip okuldan öğretmenleri eşliğinde Kruvasan satın alacakları beslenme günüdür.
Ø Halide’nin Neşeli Mutfak Atölyesi: Çocukların okulda öğretmenleri ile birlikte yiyecek hazırlayacağı beslenme günüdür.
Ø Öğünler ara öğün niteliğindedir. Ana öğün değildir.
Ø Peynir, bir kibrit kutusu büyüklüğünde; Zeytin, 5-6 adet; Ekmek dilim ekmek şeklinde olmalıdır.
Ø Kuruyemiş az sayıda, çocuğunuzun yiyebileceği miktarda olmalıdır.
Ø Sebze ve meyveler çok iyi yıkanmalı, meyvelerin yarım veya 1 adet soyulmuş ve dilimlenmiş olarak hazırlanmalıdır.
Ø Porsiyonlar çocuğunuzun tüketebileceği miktarda olmalıdır.
Ø Okula getirilecek ambalajlı yiyeceklerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından izinli olup olmadığına ve son kullanma tarihine dikkat edilmelidir.



